12. sij 2022.

Budi nečije svjetlo u tami ☀ ☁

Budi nečije sunce, svjetlost u tami, light in darkness, suosjećanje, pomoć, duhovnost, empatija, spiritologija, žuti kišobran

Ponekad smo stavljeni u poziciju gdje imamo priliku učiniti dobro dijelo. Nije slučajnost da se nalazimo na pravom mjestu u pravo vrijeme i na nama je da to prepoznamo.

Ljudi često nemaju vremena za sebe, a kamoli za druge. Stalno su u žurbi, zaokupljeni nekim beznačajnim mislima i uopće ne shvaćaju da čak i mali detalji mogu potpuno promijeniti nečiji život.

Tko zna, možda upravo jedan ljubazan osmijeh upućen neznancu spasi njegov život. Možda je baš taj prolaznik besciljno hodao ulicom osjećajući se depresivno i razočarano u cijeli svijet te razmišljao o tome kako nema razloga za život, a tada mu je jedan najobičniji i potpuno neočekivani osmijeh vratio vjeru u ljubav i ljudsku dobrotu.
Možda se jedna starija osoba nije mogla sama snaći u trgovini, a naša pomoć je učinila da se ne osjeća nevidljivo i usamljeno.
Možda je naš iskren kompliment upućen nepoznatoj osobi učinio da se ta osoba osjeća bolje i sigurnije u sebe i vratio joj samopouzdanje.
Možda je baš naša pozitivna energija popravila nečiji loš dan.



Prema zakonu karme, ono što činimo drugima, bit će učinjeno nama; ono što dajemo drugima, vratit će nam se. Možda se jednog dana mi ili naši voljeni, nađemo u teškoj situaciji, a neočekivana pomoć nepoznate osobe za nas će biti kao dar s vedra neba i onda ćemo se sjetiti da smo mi učinili istu stvar i pomogli nekome prije mnogo godina.

Nije bitna veličina dijela, bitna je namjera. Svakim malim dobrim dijelom, svakom ljubaznom riječju i gestom, mi širimo ljubav oko sebe i mijenjamo svijet. Pritom ne pomažemo samo drugima, nego i sebi. Ako ste ikad nekome pomogli u bilo kojem smislu, sigurno ste primijetili da ste se nakon toga osjećali sretnije i ispunjenije. To je zato jer čim više pozitivne energije nosimo u sebi i dijelimo je s drugima, tim više se osjećamo povezaniji s Bogom/Višom silom. Naš život dobiva veću svrhu, a mi postajemo bolja verzija sebe.



Zapitajmo se što bismo mi htjeli doživjeti od drugih, što bi nam uljepšalo dan i učinimo baš to za druge osobe. Svako dobro dijelo pokreće lančanu reakciju. Kada bezuvjetno učinite da se drugi osjećaju bolje, oni će imati potrebu učiniti istu stvar drugima. To je jednostavno u ljudskoj prirodi. Pozitivna namjera sa sobom donosi pozitivni ishod. 

Sljedeći put kad dobijete priliku, bezuvjetno poslušajte nekoga tko ima probleme, pomognite starijoj osobi da sigurno prijeđe preko ceste, pridržite vrata nekome... Vjerujte da takve male sitnice mogu nekome promijeniti ne samo dan, nego i život. Ljudima nije toliko bitno što točno učinite ili im kažete, bitniji je osjećaj koji u njima izazovete.

Nemojte misliti kako nitko neće primijetiti ono što uistinu jeste - anđeo. :)

Budi nečije sunce, svjetlost u tami, light in darkness, suosjećanje, pomoć, duhovnost, empatija, potpora, spiritologija,

Copyright © Spiritologija

Spiritologija
spaja duhovnost sa svakodnevicom.