15. pro 2021.

Proces otpuštanja: Pusti ono što želi otići

tehnike otpuštanja, let go, ako je tvoje, vratit će se, otpuštanje toksičnih ljudi, duhovnost, spiritologija, metafizika


"Što je suđeno, nije izgubljeno."

Većina nas je vjerojatno čula za ovu izreku, ali koliko god istinita ona bila, ponekad je teško otpustiti prošlost i zakoračiti u budućnost. Otpuštanje svega što je ispod naše trenutne frekvencije može uključivati ljude (obitelj, prijatelje, ljubavne partnere), mjesta, posao itd. Gotovo nitko ne voli promjene, ali ponekad su one nužne jer stagnacija koči naš duhovni rast.

Ako netko ili nešto želi otići iz našeg života, to znači da nikada ni nije pripadalo nama. Nema smisla bespomoćno pokušavati zadržati stvari ili ljude kojima je vrijeme da odu. Potrebno je prihvatiti da su te stvari ili osobe imale ulogu u našem životu samo na određeni period. Iako nam ponavljanje rutine može dati osjećaj stabilnosti i sigurnosti, sada je vrijeme za neizvjesnost. Vrijeme je za različite puteve.



Kada nešto prerastemo, ono će samo postupno nestajati iz naše stvarnosti. Proces otpuštanja je kao odbacivanje odjeće koja nam je pristajala prije nekoliko godina. S vremenom se naše tijelo mijenja i neke stvari nam više neće pristajati. Isto je s našim duhom. Ne možemo očekivati da ćemo uvijek biti isti kao sada i da će nas privlačiti iste stvari. Možda će naše dublje vrijednosti ostati nepromijenjene, ali činjenica je da mi trenutno nismo ista osoba koja smo bili kao dijete, tinejdžer ili slično. Koliko puta smo gledali stare fotografije i umirali od srama zbog tadašnjih odjevnih kombinacija? Koliko puta smo se smijali sami sebi zbog nekih odluka iz naših prošlosti? Dobra novost je ta da mi upravo sada možemo postati ono što želimo biti.

Ako se ne osjećamo ugodno na određenom mjestu, ako nismo zadovoljni na poslu i ako nas to što radimo ne ispunjava, ako primijetimo da smo često nasmijani, ali čim god smo u prisutsvu nekih osoba, naše raspoloženje padne, sve je to znak da nismo na istoj vibraciji s tim stvarima ili ljudima. Na taj način znamo da je vrijeme za promjene.



Postoje različite tehnike otpuštanja. Neke od njih imaju korijene u budizmu, islamu, judaizmu, kršćanstvu, paganizmu, a ovo su neke od njih:

  • Putem molitve
  • Kroz vatru
  • Uz pomoć vjetra
  • Uz pomoć vode
  • Zakopavanje u zemlju
  • Pročišćavanje

Putem molitve
Izgovorite naglas sve što niste imali priliku izgovoriti, sve ono što ste željeli reći, a nikad niste imali priliku to učiniti. Izrecite svoju namjeru; ono što želite postići. Na primjer: "Sada otpuštam prošlost i prihvaćam budućnost. Neka ode sve ono što nije u mojoj najvišoj dobrobiti i uđe sve ono što je najbolje za mene." Ponovite svoju namjeru 3 puta.

Kroz vatru
Na komad papira napišite sve ono što biste željeli otpustiti. To mogu biti i loše navike. Možete napisati i pismo određenoj osobi. Nakon toga, papir bacite u vatru i zamišljajte da s plamenom vatre gori i sve ono što ste napisali na papir.

Uz pomoć vjetra
Vjetar nam također može pomoći u otpuštanju. Pronađite crno pero, izrecite svoju namjeru i pustite da odleti, pritom zamišljajući da crna boja pera nosi sa sobom svu negativnost iz prošlosti. Možete puhnuti i sjeme maslačka nakon što ste izrekli svoju namjeru

Uz pomoć vode
Napravite mali brodić iz papira i pustite neka ga nosi rijeka. Zamišljajte sebe kako odlazite u novi početak, upravo kao taj brodić.

Zakopavanje u zemlju
Predmet iz prošlosti zakopajte u zemlju i dok stavljate zemlju natrag, ponavljajte svoju namjeru o tome kako želite završiti s tim periodom svog života.

Pročišćavanje
Izbacite iz ormara svu staru odjeću koju više ne nosite. Promijenite raspored namještaja u prostoriji. Maknite stare slike sa zida i stavite nove (nešto što će biti asocijacija na novi život, ono što želite postići i slično). Iznenadit ćete se koliko takvi detalji mogu utjecati na raspoloženje. Listovi kadulje također pročišćavaju. Možete ih zapaliti i dimom pročistiti prostorije od nakupljene negativne energije. Dok to radite, ponovite barem 3 puta svoju namjeru.



Ove metode otpuštanja su najdjelotvornije za vrijeme punog mjeseca. Mjesec upravlja vodom (plima, oseka, česte kiše za vrijeme punog mjeseca) i naravno da će imati utjecaj i na naše emocije (suze = voda). To je idealno vrijeme za izbacivanje nakupljenih emocija i prošlosti. Također je dobro šišati se ili samo skratiti kosu za vrijeme punog mjeseca (a i depilacija je manje bolna u to vrijeme 😂).

Ponekad će se stvari ili osobe vratiti u naš život nakon što smo ih otpustili. Možda se vrate nakon par mjeseci ili godina. Na takve situacije možemo gledati kao na test. Jesmo li zaista završili s prošlošću? Ako nam na primjer određena osoba i dalje zadaje snažnu reakciju, ako osjećamo duboku bol, ljutnju ili nemogućnost oprosta, to je znak da tu osobu nismo otpustili do kraja i energija te osobe je i dalje s nama. Tu osobu doživljavamo kao emocionalnog vampira koji crpi našu energiju i zbog kojeg nismo u mogućnosti nastaviti sa životom. U takvim slučajevima će biti potrebno otpustiti tu osobu više puta, sve dok jednog dana ne osjetimo neku vrstu ravnodušnosti. Tada ćemo znati da je karmička lekcija s tom osobom završena, a posljedica toga je da ćemo postati emocionalno zreliji.

Postoje osobe kojima je mjesto uz nas cijeli život, koji su duhovno dizajnirani da prolaze kroz život s nama, koji imaju slične ili iste vrijednosti i ciljeve kao i mi. Takve osobe će uspješno mijenjati svoju vibraciju svaki put kada je i mi promijenimo. Jedna od tih osoba je i naša duša blizanka.

Nije lako ostaviti stvari u prošlosti i krenuti iznova. Nakon procesa otpuštanja, proći ćemo kroz period žaljenja. Sve je to dio života. Nemojmo kočiti vlastiti razvoj, isto kao što ne kočimo biljku da procvjeta.

Let it go! 💓

tehnike otpuštanja, let go, ako je tvoje, vratit će se, twin flame, soul mate, srodna duša, duša partner, blizanačka duša, duša blizanka, ujedinjenje blizanačkih duša, pusti onoga koga voliš, let him go, kako pustiti voljenu osobu
Copyright © Spiritologija

Spiritologija
spaja duhovnost sa svakodnevicom.