3. stu 2022.

Trik za brzo podizanje raspoloženja

Kako povisiti vibraciju, how to raise your vibration, duhovnost, kako biti sretan, how to be happy, happiness, kako poboljšati svoj život, visoke vibracije, vorteks, ekvinoks
Ponekad se osjećamo bezvoljno i tužno bez nekog posebnog razloga, čak i kada nam sve ide po planu. Nismo ni svjesni da smo sami sebe doveli u tu situaciju i potpuno reprogramirali svoj mozak. Stvar je u tome da mozak "pamti" naše radnje, ekspresije i osjećaje. Ako smo često loše volje i sve nam je uvijek crno i negativno, mi stvaramo jedan uzorak koji naš mozak tada slijedi. Posljedica toga je nedovoljno izlučivanje serotonina; hormona sreće. Time se stvara "začarani krug" iz kojeg je sve teže izaći. Čim dulje smo tužni i depresivni, sve nam je teže vratiti se u početno stanje.


Potrebno je povisiti svoju vibraciju i promijeniti način života, ali za sve one nestrpljive osobe, evo jednog brzinskog trika za instantno poboljšanje raspoloženja:


kako povisiti vibraciju,kako poboljšati raspoloženje, vorteks, olovka u ustima, trik za sreću
Čak i kad nam nije do smijanja, možemo jednostavno reprogramirati naš mozak stavljajući olovku u usta, na način da je položimo vodoravno (kao na prikazanoj slici). To će automatski izazvati osmijeh, a naš mozak neće primijetiti razliku!


Razlog tome je tenzija mišića koja se aktivira svaki put kad se osmjehnemo. Mozak nam stalno analizira što se događa u tijelu; naše disanje, otkucaje srca, držanje i facijalne ekspresije i prema tome zaključuje kako se osjećamo. Pa...zbog čega ne bismo poslali poruku našem mozgu da se trenutno osjećamo baš super? :)

Kada se stavimo u "sretniju poziciju", naše će se raspoloženje automatski poboljšati! Bitno je i to da ne odustanemo nakon par sekundi samo zato jer se osjećamo glupo s olovkom u ustima. Time ćemo postići kontraefekt.


Mnogi znanstvenici i psiholozi potvrdili su da ova tehnika smanjuje razinu stresa u svakodnevnom životu. Djeluje odmah, a ako se prakticira svaki dan po nekoliko minuta, nakon nekog vremena, istrenirat ćemo naš um da razmišlja pozitivnije i počet ćemo se sve češće smijati.

Kada tome dodamo i druge tehnike opuštanja, poput meditacije, pravilnog disanja i držanja, naše će se tijelo preporoditi, a mi ćemo biti manje tjeskobni. Možemo isprobati i aromaterapiju koja predlaže udisanje mirisa lavande, naranče i vanilije ili kolorterapiju u kojoj nošenje odjevnih predmeta žute boje izaziva pozitivnu energiju. Za trenutačni osjećaj sreće i izlučivanje endorfina dovoljna je i kocka tamne čokolade.

Sa zdravstvene strane, dokazano je da osmijeh jača imunološki, a smiruje živčani sustav, snižava krvni tlak, smanjuje otkucaje srca i pritom uklanja anksioznost, povećava koncentraciju, razvija empatiju i motivaciju, pomlađuje i pridonosi dugotrajnijem životu.

Ne kaže se uzalud - "Osmijeh je krivulja koja sve ispravlja." :)

Kako povisiti vibraciju, spiritologija, duhovnost, kako biti sretan, indigo djeca, rainbow djeca, duša blizanka, happiness, sreća, kako poboljšati svoj život, visoke vibracije, vorteks, koristi svoj osmijeh da promijeniš svijet, ne dopusti da svijet promijeni tvoj osmijeh, osmijeh izreke
Copyright © Spiritologija

Spiritologija
spaja duhovnost sa svakodnevicom.